header11-nl

Dec
9
2014

poscon cover2In November 2014 presenteerde een groep Europese wetenschappers het boek Positive Digital Content for Kids. Dit is het eerste boek dat zich specifiek richt op de positieve mogelijkheden van online content voor kinderen. Om de lancering van dit belangrijke boek te vieren, co-sponseren Mijn Kind Online en CcaM een feestelijke boeklancering op de Universiteit van Amsterdam op 9 December 2014.

Positive Digital Content for Kids bespreekt het werk van de beste Europese media producenten, inclusief het toonaangevende Ravensburg uit Duitsland, de BBC uit het Verenigd Koninkrijk en hun CBeebies format, en Toca Boca uit Zweden waarvan meer dan 80 miljoen apps zijn gedownload. In dit boek delen producenten hun geheimen achter het creëren van kwalitatief hoogwaardige interactieve content voor kinderen (e.g., apps, online games, en online videos). Niet alleen producenten, maar ook twee vooraanstaande  wetenschappers uit het Jeugd en Media veld komen in het boek aan het woord. Professor Patti Valkenburg van de Universiteit van Amsterdam en Professor Sonia Livingston van de London School of Economics and Political Science – geven aan waar zij de kansen zien voor digitale media voor kinderen. Door het samenbrengen van deze twee perspectieven, biedt dit boek unieke informatie over hoe en waarom digitale media een positieve kracht kunnen zijn in het leven van kinderen. Wij verwachten dan ook dat het boek een zeer gewaardeerde bron van informatie en inspiratie zal zijn voor iedereen die geïnteresseerd en/of werkzaam is binnen het veld jeugd en media.  

Ter ere van de publicatie van Positive Digital Content for Kids, co-sponseren Mijn Kind Online en het Onderzoekscentrum Jeugd en Media (CcaM) op 9 december een feestelijke boekpresentatie op de Universiteit van Amsterdam. De boekpresentatie is open voor studenten en andere geinteresseerden. Het programma ziet eruit als volgt:

Een borrel volgt na afloop van het evenement en voor alle aanwezigen is een gratis boek beschikbaar. 

Evenement Details (download flyer here, in het engels) 

Positive Digital Content
Datum: 9 December 2014
Tijd: 17:00 - 19:00
Locatie: University of Amsterdam |Nieuwe Achtergracht 166 | 1018 WV Amsterdam |REC-C10.20
Taal:  Zowel het boek als het evenement zijn in het Engels
RSVP: De presentatie is open voor studenten en andere geinteresseerden, plaatsen zijn echter beperkt. Wilt u bij dit evenement aanwezig zijn, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er is plaats voor maximaal 50 personen.