header11-nl

Nov
23
2016

social media and self esteemEen cruciaal onderdeel van de psychosociale ontwikkeling van adolescenten is het verwerven van zelfvertrouwen en sociale competentie. Beide worden grotendeels gevormd in sociale interactie met anderen, vooral leeftijdsgenoten. Tegenwoordig vindt die interactie voor een groot deel online plaats.

Maria Koutamanis onderzoekt mogelijke consequenties van online communicatie voor de psychosociale ontwikkeling van adolescenten. Ze richt zich op de relaties tussen online communicatie en sociale competentie en zelfvertrouwen over een langere periode, en op de onderliggende processen die deze relaties kunnen verklaren. Daarnaast bestudeert ze individuele verschillen en voorspellers die kunnen aanwijzen voor welke adolescenten het waarschijnlijker is dat ze positieve of negatieve consequenties ervaren van hun online communicatie.

Mw. M. Koutamanis: Psychosocial Consequences of Adolescents’ Online Communication. Promotoren zijn prof. dr. P.M. Valkenburg en prof. dr. J. Peter. Copromotor is dr. H.G.M. Vossen (UU). '

14:00, November 23, 2016, Agnietenkapel

Gepubliceerd door  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.